Rejser til Jordan og Petra – Hvor ældgamle kulturer mødes

Jordan ligger i Mellemøsten og består af 80 procent ørken. Jordan er kendt for sin fascinerende blanding af et moderne Jordan, enestående natur, skønt klima, jordanernes gæstfrihed lige fra hjertet og spændende historie.

Mange rejser til Jordan for at opleve de mange seværdigheder som landet har at byde på. For den kulturelle rejsende så er Jordan en af de destinationer som skal opleves.

I årtusinder har Jordans historie og dets historie været præget af mødet mellem kulturer fra øst og vest.

Petra:

Her har Nabatæerne hugget direkte ind i klipperne oldtidsbyen Petra også kaldet den forsvundne by. Den lyserøde by Petra, som nævnes første gang for 2500 år siden f. Kr., er et af verdens 7 vidundere, er vel nok højdepunktet på en rejse til Jordan. Petra var hovedstad i Nabatæerriget fra det 4. århundrede f. Kr. og 500 år frem, hvorefter romerne overtog byen.

Romerne forlod hurtigt Petra og byen lå skjult mellem ørkenens klipper de næste 600 år, indtil den schweiziske eventyrer Johann Ludwig Burckhardt blev nysgerrig efter at have hørt rygterne om en forsvunden by og fik overtalt sin beduinguide til at vise ham den hemmelige vej gennem den smalle kløft. Klippebyen Petra var et centralt punkt på de gamle handelsveje mellem den Arabiske Halvø, Levanten, Kina og Europa.

Når man har vandret igennem siq’en , en snæver og snørklet slugt, som er indgangen til Petra og står foran’ Skatkammeret’, Petras største og mest imponerende gravkammer, så kan man bogstaveligt talt kun bøje sig i sandet for Nabatæernes utrolige evner til at konstruere enestående bygningsværker. Selv de storslåede filmscener fra filmen “Indiana Jones and the Last Crusade fra (1989)” er blevet optaget fra Petra.

De gamle Grækere og Romere har ligeledes efterladt utallige spor i landets lange historie. Som et eksempel nævner vi her Jerash med de imponerende rækker af romerske søjler.

luftballon
slugt

Rundrejse i Jordan

Et besøg i Jordan er også en tur tilbage i religionernes historie. Man følger i Moses fodspor, når man står på Mount Nebo. Madaba-mosaikken i St. George’s Kirke giver en indtryk af, hvordan Jerusalem og det hellige land ved det Døde Hav så ud for mere end 1500 år siden.

Jordan byder på meget andet end kultur og historie:

Det Døde Hav:

Et besøg ved og en badetur i Det Døde Hav skal man have prøvet. Det er ikke alene et hav men også verdens lavest beliggende og mest saltholdige af slagsen. Hele 30 % salt er der i vandet, og grundet dette findes der intet dyre- eller planteliv – deraf navnet. Det Døde Hav er særdeles rigt på mineraler, så ud over at kunne sætte sig ned i vandet, så kan ens hud og krop drage nytte af en tur til det Døde Hav vil være ren wellness.

Wadi Rum:

Man oplever naturens dramatiske skønhed, når man tilbringer en nat i en teltlejr i den smukke og enestående Wadi Rum ørkenen som ligger nordøst for Aqaba er beskrevet af den britiske oberst T.E. Lawrence, også kendt som Lawrence of Arabia. Wadi Rum ørkenen er kendt for områdets dramatiske sandstensklipper, der rejser sig brat fra bløde, sandede dale, blev brugt i filmen ”Lawrence of Arabia”. Beduinerne lever stadig i det smukke Wadi Rum i deres rødbrune telte.

saltformation
wadi rum

Aqaba – Det Røde Hav:

Lige ude for stranden kan man snorkle rundt i det Røde hav ved badebyen Aqaba, bliver man straks betaget af koralrevet og de utallige farverige fisk, som lever helt inde ved kysten.

Når man rejser til Jordan så skal man huske at besøge en af de mange restauranter, som byder på den lækre arabiske mad. I Amman, Jordans hovedstad, skal man helt sikkert også give sig tid til på rejsen gennem Jordan.

Jerash:

Kun en times kørsel nord for Amman finder man de imponerende romerske ruiner Jerash. Det er et yndet udflugtsmål fra Amman. Der er mange attraktioner i Jerash. Et romansk amfiteater, Temple of Artemis, den ovale plads og Arch of Hadrian. Jerash er den næstmest besøgte turistattraktion i Jordan, kun overgået af Petra.

Vi har her blot berørt nogle af de største og mange seværdigheder som man bør besøge når man rejser til Jordan.

Rejser til Jordan byder på en masse andre spændende oplevelser og steder ud over oldtidsbyen Petra, Wadi Rum ørkenen, det Røde hav, det døde hav m.m. De venter alle blot på at blive udforsket af rejselystne turister som ønsker at gå på opdagelse i historien.

Williams World Tours har i mange år arrangeret rejser til Jordan. Bliv inspireret ved at besøge vores hjemmeside. Book fly, hoteller og udflugter hos os, og vi garanterer en god rejse oplevelse.

fisk og koraler
den ovale plads

Ofte stillede spørgsmål:

Er det sikkert at rejse til Jordan? Det er sikkert at rejse til Jordan så længe man ikke tager til selve grænseområderne til Syrien og Irak.

Hvad koster visum til Jordan? Som dansk statsborger koster et turistvisum USD. 60,- som vi er behjælpelige med inden afrejse fra Danmark.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Jordan? De bedste rejseperioder til Jordan er fra medio marts til medio juni og igen fra september til ultimo oktober.

Kan man krydse grænsen mellem Jordan og Israel? Ja, vi kan sagtens arrangerer dag udflugter og én til to overnatninger på gode hoteller for de turister som er interesseret i, at besøge Jerusalem.

mand der spiller

Se vores udvalgte Rejser til Jordan

Flere Populære Destinationer

Vi tilrettelægger rejser til enkelte personer, par, familier, grupper samt firmakunder. Vort udvalg rækker fra små charmerende boutique-hoteller til større ressorts. Alle af god kvalitet, så vore kunder er sikker på en god oplevelse, hver gang de bestiller rejsen igennem Williams World Tours.

  • Seychellerne
3 Tours
  • Sydafrika
2 Tours
  • Oman
2 Tours
  • Marokko
1 Tour
  • Costa Rica
1 Tour

Rejser til Seychellerne byder på Sol, vidunderlige strande og oplevelser

Williams World Tours har i mange år haft stor fokus på rejser til Jordan og kender landet særdeles godt. Der har i de senere år været en støt stigende interesse for rejser til Jordan på diverse sociale medier.

Vi sidder klar til at vejlede jer, når rejsen til Jordan skal planlægges. Der findes Jordan rejser for en hver pengepung.

Vi skræddersyr jeres rejse til Jordan helt efter jeres ønsker og behov.

Se vores rejse-eksempel her på siden, som er en rundrejse til de mest kendte seværdigheder: Petra, Jerash, Det Døde Hav, Wadi Rum, Aqaba og meget mere.

Med dette program er der gode chancer for, at jeres ønsker om en rejse til Jordan bliver opfyldt.

Kontakt os endelig, hvis I har spørgsmål. Vi giver råd og vejledning, så det bliver den eksotiske ferieoplevelse, som I altid har drømt om.

En rejse til Jordan er en rejse med oplevelser, fantastiske seværdigheder, perfekte dykkermuligheder, gæstfri befolkning.

Du kan se alle vores Eksotiske rejser her.

Se også vores luksus hoteller, luksusrejser og luksusferier.

Skriv til Robert for et uforpligtende tilbud, eller hvis du blot har spørgsmål til vores rejser.