Rejse til Seychellerne – Læs disse 10 gode grunde først!

Midt i det indiske ocean ligger 115 små ø-vidundere under navnet Seychellerne. Alt hvad hjertet begærer findes i dette fortryllende afrikanske ørige, der blandt andet byder på kridhvide sandstrande, turkisklart vand, dykkervenligt koralrev, historiske klipper og fascinerende tropefisk.

Øerne er perfekte destinationer for dig, der søger ren afslapning og afkobling fra en tempofyldt hverdag. Læs med i artiklen og find 10 gode grunde til at rejse til Seychellerne!

1) Oplev Seychellerne – et tropisk paradis

Langt de fleste af os går rundt med et brændende ønske om at opleve det ikoniske ”Bountyland” som kendt fra paradis-lignende scener i filmverdenen. Derfor er Seychellerne et oplagt destinationsvalg for personen, der drømmer om at opleve en skjult oase i et usammenligneligt smukt paradis. Seychellernes skønhed og zen-givende natur giver i den grad anledning til ultimativ velvære og nulstilling.

Det er ikke uden grund, at Seychellernes populære ø ”Praslin” længe har været anset som det originale Adam & Eva paradis (Edens Have). Det specifikke område, der bør besøges, hvis du befinder dig på Praslin, kaldes ”Vallée de Mai”. Her forstår man hurtigt, hvorfor området længe har været defineret som et gudeligt paradis, takket være dets frodige natur, store frugter og blomstrende dyreliv. Praslin er den næststørste ø efter Mahé.

vandfald-i-regnskoven-vallee-de-mai

2) Se verdens smukkeste strande

Seychellerne er specielt kendt for at rumme kridhvide sandstande med
turkisblåt vand. Strandene er gang på gang kåret som verdens smukkeste (Ifølge National Geographic og Welt Online). Det hvide, ultra-bløde sand, krystalklare hav og de spektakulære klippeformationer gør synet af Seychellernes strande meget overvælgende. Ved strandene kan du også opleve kæmpeskildpadder, sjældne papegøjearter og unikt dyreliv.

fantastiske-strande-på-seychellerne

3) Tag på øhop og oplev ultimativ frihed

Selvom 83 af Seychellernes øer er koralarter og derfor stort set ubeboelige, er der stadig rig mulighed for at tage på øhop og opleve de mest kendte øer. De to største øer Praslin og Mahé er de mest besøgte og består ligesom den resterende hoved øgruppe af granit. De ubeboede øer ligger sydpå og blev opdaget i 1502 af en portugisisk navigatør (Vasgo da Gama). Fransk bosættelse begyndte i 1768, mens England overtog styringen i 1794. Først i 1975 opnåede øgruppen uafhængighed. Den rige historie er nem at spotte, når du drager på øhop på opdagelse i Seychellernes fortid.

4) Sommer året rundt

Takket være Seychellernes placering lidt udenfor cyklonbæltet, er der næsten ingen sæsonvariation i løbet af året. Dette betyder, at gennemsnitstemperaturen er 27 grader – året rundt. Visse måneder er dog mere fugtige og regnfulde end andre. Læs mere om, hvornår det er bedst at rejse til Seychellerne sidst i artiklen.

5) Fredede naturreservater

Seychellerne rummer hele to UNESCO World fredede naturområder; tidligere nævnte Vallée de Mai samt verdens største gruppe af koraløer under navnet Aldabra. Sidstnævnte øgruppe fremstår næsten uberørt og udgøres af fire store koraløer. Aldabra har været beskyttet siden 1982, efter at England og USA overvejede at placere deres flybase på området i 60’erne. Heldigvis protesterede en række internationale økologer, hvorfor projektet blev stoppet i tide.

6) Glem alt om rejse-stress og utryghed

På Seychellerne er der stort set ingen kriminalitet, takket være befolkningens velkommende og positive attitude overfor turisme. Turisme udgør en vigtig økonomisk andel i 30 % af befolkningens indkomster. Herudover er Seychellerne et af de få lande i Afrika med den laveste fattigdoms- og arbejdsløshedsprocent. Stemningen og atmosfæren på øen gør, at du nemt kan gå sikkert rundt med dine værdier uden at skulle frygte eventuelle tyveriforsøg.

lokal-med-friske-kokosnoedder-over-armen

7) Oplev unik kultur på Mahé

På hovedøen Mahé ligger Seychellernes hovedstad Victoria. Her har du mulighed for at gå på opdagelse i de lokales kultur og historie, der bærer præg af mange forskellige folkegrupper fra Asien, Europa og Afrika. Myter om magi florerer i bedste velgående iblandt øens befolkning, hvor spiritualitet generelt har en vigtig plads. På Mahé og Praslin kan du desuden opleve mange forskellige kunstgallerier, hvor sprælske farver har en vigtig plads i det stilmæssige udtryk på billederne.

8) Få nye smagsoplevelser

I byen Victoria er der rig mulighed for at smage de lokales mad, der bærer præg af den østafrikanske stil med masser af grøntsager, grillet fisk, kylling og kornsorter som couscous og ris. Endvidere er der på øen fuld adgang til frisk – og altid spisemoden – ananas, papaya og mango. Mums! Alt føles gigantisk på Seychellerne. Dette giver sig specielt til udtryk i visse frugtsorter for ikke at nævne de historiske kæmpeskildpadder, der både holder til i regnskoven og ved strandene. Seychellpalmen indeholder frugter kaldet ”Coco de Mer” (havets kokos), der kan blive op til en halv meter lang og veje 5-8 kilo!

Creole-mad-Seychellerne

10) Afrikas skjulte perle

Seychellerne kaldes ikke kun Afrikas skjulte perle på grund af den rige natur og kulturbevidste befolkning. I modsætning til andre lande i Nord- og Østafrika, skal du nemlig ikke frygte malariamyggen på Seychellerne. Dette gør landet til en oplagt destination, hvis du har en drøm om at opleve Afrikas fortryllende natur uden at skulle bekymre dig om vacciner og sygdomsrisiko forinden.

boern-sammen-med-en-landskilpadde

Hvornår er det bedst at rejse til Seychellerne?

Ligesom ethvert andet tropisk område, vil der være regnfulde måneder på Seychellerne. Højsæsonen for regnskyl indfinder sig i november, december og januar.

De tørreste og varmeste måneder er mellem maj og september. Her kan temperaturerne nå op over de 34 grader.

Fra oktober til april kommer vindende fra norvest. Badning og dykning er derfor sikrest i disse måneder, da der næsten ingen strøm er i vandet. Herudover er de fleste strande stort set algefrie i denne periode.

De bedste og mest oplagte måneder at rejse til Seychellerne på – ud fra bademuligheder og regnmængde – er derfor oktober, februar, marts og april.

Har behovet for at trække stikket ud i eksotiske omgivelser meldt sig?
Seychellerne er uden tvivl det helt rigtige rejsevalg, hvis du drømmer om at opleve den overvældende, afrikanske natur i rolige omgivelser.

Vi kan tilbyde dig mange flere gode oplevelser rundt omkring i verden. Se f.eks. alle vores Eksotiske rejsemål eller vores eksklusive luksusrejser.

Forfatter: Robert William Assaad ©

Seneste indlæg

Kontakt os